Æstetisk gymnastik

- en ny gymnastikdisciplin hos AIG hver onsdag og søndag


_DSF4818-watermarked-X3

Dragerne har ofte mange farver. I modsætning til de øvrige gængse gymnastikdiscipliner bedømmes også gruppens samlede æstetiske udtryk, sammenhæng mellem dynamik etc..

Nu starter AIG en ny gymnastikdisciplin i Aalborg

Æstetisk gymnastik er en af de rytmiske gymnastikformer for piger og kvinder. I æstetisk gymnastik lægges der særligt vægt på synkrone og flydende bevægelserne. Det er desuden en team-baseret gymnastikdisciplin, hvor der ikke benyttes redskaber.

Hvad er Æstetisk gymnastik?

Æstetisk gymnastik har nogle ligheder med den almindelige rytmiske gymnastik, men i æstetisk gymnastik er holdene mindre og bevægelserne mere kontinuerte. Æstetisk gymnastik er en krævende disciplin, hvor smidighed, balance, hurtighed, styrke og koordineringsevne er vigtige elementer. Som et hold på 6 til 12 gymnaster sigter man mod ensartethed og præcision.

Kom og prøv – og se om det er noget for dig!

Der vil altid være muligt at deltage uforpligtigende i en prøvetræning. Har du lyst til at se om æstetisk gymnastik er noget for dig, så er du meget velkommen, men giv gerne træneren besked, så vi ved, at du kommer.

Planlagte hold i sæson 2019/2020


Æstetisk Gymnastik i AIGHils på vores trænere!

Vi har været heldige at få etableret et rutineret trænerteam bestående af Gunnvør, Annika og Bjarta. Alle tre har selv dyrket æstetisk gymnastik på højt plan  og med et højt ambitionsniveau. Det afspejler sig i deres fælles indstilling og tilgang til træningen, som derfor er både disciplinerende og motiverende for gymnasterne.
 • Gunnvør Samuelsen: 27534623 / gunnvorsamuelsen@hotmail.com
 • Annika Dalsgaard: 93869316 / annikaleifsdottir@hotmail.com
 • Bjarta Jansdóttir: 42732186 / bjarta.97@gmail.com

           
“Kom og prøv!” - AIG er Kvalitet, Udvikling og Trivsel    
           

Har du spørgsmål om æstetisk gymnastik?

Så kan du måske finde svaret her nedenfor. Hvis ikke, så tøv endelig ikke med at kontakte vores trænere. Du finder deres kontaktoplysninger her på siden.

 • Hvordan kommer jeg med på holdet?

  Bare kom og være med til en træning. Så kan du se, om æstetisk gymnastik er noget for dig. Vi afholder ikke optagelsesprøver til vores hold i æstetisk gymnastik.

 • Hvornår træner vi?

  Frem til sommerferien træner vi to gange om ugen: - Onsdage kl. 16.30 - 18.00 - Søndage kl. 14.00 - 16.00

 • Hvor træner vi?

  Vi træner i gymnastiksalen på Sønderbroskolen, Sjællandsgade 2, 9000 Aalborg

 • Hvad kræver det at gå til Æstetisk gymnastik?

  Det kræver som udgangspunkt ikke andet end lysten til gymnastik og til mod til at lære nyt. Og så skal du have lyst til at lære andre gymnaster at kende - Æstetisk gymnastik er en holdsport :-)

 • Hvor gammel skal man være for at gå til Æstetisk gymnastik?

  Vi træner som udgangspunkt efter de aldersgrupper, der konkurreres i. Det vil sige i aldersgrupperne 8-10 år, 10-12 år mv. Passer du ikke helt ind i disse aldersgrupper, så kontakt en af vores trænere. Vi er i fuld gang med at etablere en holdstruktur, så vi vil kunne vejlede dig omkring hvor du passer bedst :-)

 • Er der konkurrencer?

  Ja, der er konkurrencer i æstetisk gymnastik, både i Danmark og i udlandet. Vi vil gerne ud og vise hvad vi kan, så vi sigter mod at etablere hold, der kan deltage i konkurrencer.