Aspiranthold er for unge drenge og piger, som ønsker at skabe gode fysiske forudsætninger for at blive en dygtig gymnast.

Holdene træner 2 gange om ugen med særligt fokus på basis-træning, teknik, styrke, smidighed samt sammensatte øvelser.
Der trænes på de olympiske discipliner Hest, barre, bom og gulv for pigernes vedkommende, mens drengene træner Hest, Parallel barre, Reck, Ringe, Bensving og gulv.

Der vil være fokus på træningsdisciplin, selvstændighed, kammeratskab, motorisk udvikling og talentudvikling.

Gymnaster på aspirantholdet er inviteret hertil. Invitationen tilbydes de gymnaster som har vist tegn på gåpåmod, lysten til at blive bedre til gymnastikken og fysiske færdigheder såsom god koordination, motorik, styrke og smidighed. Hvert år inviterer AIG til prøvetræningsuge, hvor alle indenfor årgangen er inviteret til at prøve kræfter med aspirantholdene. Efter prøvetræningsugen vil det være muligt at tilmelde sig holdet på baggrund af en vurdering fra trænerne.

Som gymnast på aspirantholdet får du en prøvesmag på, hvad det vil sige, at træne seriøst og ambitiøst. Du kan være gymnast på aspirantholdet i 1-2 år. Trænerne foretager herefter en vurdering og gymnasten anbefales videre på et passende gymnastikhold i AIG. Dette kan være Idrætsgymnastik for alle (IGA), øvet hold eller talenthold.

Ønsker du at komme i betragtning til aspirantholdet, skal du kontakte henholdsvis Anna Jensen eller Chris Brandtoft med henblik på en prøvetræning på pige- eller drenge-aspirantholdene.

Anna Jensen: aj@aig-aalborg.dk / Christian Brandtoft: cb@aig-aalborg.dk

 

AIG’s Aspirant trænerteam (drenge)

AIG’s Aspirant træner team (piger)