Ofte stillede spørgsmål

Her har vi samlet de spørgsmål, som vi oftest bliver mødt af fra gymnaster og forældre. Vi håber, at du kan finde svar her. Ellers er du velkommen til at kontakte os.

 • Hvornår starter sæsonen?

  Sæsonen starter op den første uge i september og slutter sidste uge i marts, dog undtaget talenthold.

 • Hvornår holder AIG ferie?

  Der er ingen træning for børneholdene i skoleferier. Der kan dog være undtagelser på talentholdene, men dette aftales indbyrdes på holdene. Se mere her: http://daks.dk/skolerne/skolekalender.html

 • Har AIG en forsikring?

  Husk at du selv skal tegne fritids- og ulykkesforsikring for dig og dit barn. Aalborg idrætsgymnastik har ingen forsikring, der dækker, hvis dit barn kommer til skade under træningen. Instruktører er dækket af foreningens forsikring.

 • Må man opholde sig i hallen, mens der trænes?

  Vi har ofte stor belægning i hallen, hvilket betyder at der i perioder er mange gymnaster i gang med træning. Når der trænes redskabsgymnastik kan der være udspring fra redskaber eller hurtigt løb til spring. Vi sætter sikkerheden for vores gymnaster meget højt, og det kan give store skader, hvis en gymnast støder sammen med en der ikke respekterer sikkerhedsafstande. Vi ser derfor gerne at forældre og søskende, der ikke træner, primært opholder sig i klublokalet. Ophold i hallen for personer, der ikke laver gymnastik, kan ske langs væggen på trægulvet og skal i øvrigt følge træneres anvisning. Børn der ikke er til træning må ikke opholde sig ved et redskab med mindre der udtrykkeligt er givet lov fra en træner og at det i øvrigt ikke sker i nærheden af udøvende gymnaster.

 • Redskaber og oprydning?

  Næsten alle børnehold bruger redskaber, og det tager lang tid og mange kræfter at rydde op. Gymnaster og trænere hjælper hinanden med at rydde op i hallen efter træningen, så vi efterlader stedet pænt og ordentligt til de næste gymnaster. Hvis du sidder i klublokalet og venter på dit barn, så stik gerne hovedet, ind og hør om du kan hjælpe.

 • Tages der billeder af mit barn?

  Aalborg Idrætsgymnastik forening benytter foto og video. Ved tilmelding accepterer du samtidig, at billeder og video af dit barn må offentliggøres. Der vil blive taget billeder af dit barn/børn i gymnastiske situationer, så som træning, stævner og opvisninger for at vise foreningens aktiviteter. Billederne kan være af enkeltpersoner og hold(portrætbilleder). Billederne kan vises på foreningens hjemmeside, trykte- eller sociale medier som facebook, YouTube mv. Ønsker du at frasige dig denne automatiske accept, kontakt da venligst foreningen via mail. Har du spørgsmål eller indsigelser mod et bestemt foto, bedes du straks kontakte en fra bestyrelsen.

 • Hvem træner mit barn?

  Det er lovpligtigt for idrætsforeninger, at indhente børneattester, så alle trænere og instruktører, som ansættes i foreningen, og som arbejder med børn og unge under 15 år, er tjekket i Det Centrale Register.

 • Hvornår kan AIG kontaktes?

  Al administration og bestyrelsesarbejde i Aalborg idrætsgymnastikforening er baseret på frivilligt arbejde, hvilket betyder, at bestyrelsen er på ”jobs” om dagen, og derfor nemmest "at fange sen eftermiddag/aften”.

 • Hvordan tilmelder jeg mit barn et hold?

  Hvis man ønsker at tilmelde sig til et af klubbens talenthold, kan dette kun lade sig gøre ved en udvælgelseproces. For at være gymnast på et talenthold skal man have en prøvetræning med en af klubbens instruktører, hvor personen vil se efter om barnet udviser de ønskede evner for at kunne deltage på talentholdene. Klubben afholder hver år en audition til talentholdene for både drenge og piger. Denne information vil blive delt på hjemmeside og Facebook. Hvis man er interesseret i en af klubbens andre hold, tilmelder man sig her på hjemmesiden under "Hold" og dernæst "Tilmelding".

 • Hvem kan jeg henvende mig til, hvis jeg har en bekymring?

  Hvis du ønsker at give udtryk for en bekymring kan du gøre følgende: - Hvis det drejer sig om et barn, er det en god ide at henvende sig til instruktøreren på holdet. - Hvis det drejer sig om forhold, instruktørerne mm. er det som udgangspunkt en god ide at henvende sig til bestyrelsen.

 • Hvem skal jeg henvende mig til, hvis jeg ønsker at booke et skolebesøg?

  Hvis du som skole eller institution ønsker at få et aktivitetsbesøg i hal 3, skal I henvende Jer til klubbens Aktivitetskoordinator. Se under "Aktivitetskoordinator".