Talent- & Elitehold

Sideløbende kategorierne Idrætsgymnastik for alle og Idrætsgymnastik – Øvet, har AIG fokus på talentudvikling indenfor idrætsgymnastikken. Hovedingredienserne i AIG talent & elite er:

  • Gode fysiske rammer
  • Dygtige trænere / ledere og løbende uddannelse
  • Konsekvent ledelse
  • Dedikeret økonomi
  • Mange talent / elite-gymnaster

Vi har store ambitioner for vores talentgymnaster og lægger mange ressourcer i at fastholde et velfungerende og bæredygtigt miljø omkring gymnasterne. Til gengæld forventes der også at gymnasterne lægger de nødvendige timer i gymnastikken for at opretholde deres udvikling.

Talenthold for piger
Talenthold for drenge

Talenthold for piger

For pigetalenthold fokuseres på basistræning, styrke, smidighed, samt sammensatte øvelser som der skal konkurreres i på de fire redskaber: Hest, barre, bom og gulv. For de yngste talenter er der fokus på træningsdisciplin, selvstændighed, kammeratskab, motorisk udvikling og talentudvikling, mens de ældre gymnaster fokuserer på avancerede momenter og udvikling af den enkelte gymnast på de fire redskaber.

AIG har efterhånden gjort sig godt bemærket på den nationale idrætsgymnastikscene med de kvindelige gymnaster. Vi deltager ved både regionale og nationale konkurrencer, træningslejre og samlinger.Der trænes efter det danske trin system, med faste øvelser for hvert trin. Træningen er på alle talenthold seriøs, men samtidig sjov og givende for gymnasterne.

Det forventes at pigerne så vidt muligt passer deres træning, og sørger for at melde afbud til trænerne ved forhindring.

Følgende hold er talenthold for piger:

Talenthold for drenge

Træningen for talentdrenge består af styrke, smidighed, momenter og øvelser i de 6 redskaber: Gulv, Bensving, Ringe, Hest, Barre, og Reck.

For de yngre drenge, er træningen bygget op omkring et legebaseret fokus på idrætsgymanstisk basistræning og det danske trin system, med faste øvelser for hvert niveau. Der vil være fokus på træningsdiciplin, men det ligger os samtigigt meget på sinde at træningen gennemføres i en sjov og givende atmosfære for gymnasterne. Selvstændighed, kammeratskab, motorisk udvikling og talentudvikling er grundpillerne på holdet.

For de ældre drenge fokuseres der på at give dem den rette basistræning inden for Idrætsgymnastikken, så de fremadrettet kan udvikle sig i GymDanmark regi. Derudover planlægger vi at konkurrere ved både klubmesterskaber, regionale og nationale konkurrencer, samt deltage i diverse træningslejre/weekender henover sæsonen

Talenthold er alle udtagede hold, og derfor forventes det at drengene så vidt muligt passer deres træning, og deltager aktivt i undervisningen. Såfremt at man er forhindret i at deltage i træningen forventes det at man melder afbud til trænerteamet.

 

Følgende hold er talenthold for drenge: