Om AIG

Aalborg Idrætsgymnastikforening (AIG) er dannet i maj 1980. Baggrunden var, at byens gamle forening Aalborg Gymnastikforening (AG) ikke længere ønskede at fortsætte med idrætsgymnastik (= redskabsgymnastik). Idrætsgymnastikken havde ellers været en grundpille i AG siden foreningens start i 1884.

Idrætsgymnastiktræningen i AG havde fundet sted på Hasseris Gymnasium siden 1973, og AIG fortsatte træningen her indtil 1991, hvor et mangeårigt ønske om en specialhal til gymnastik med tidssvarende faciliteter gik i opfyldelse. I årene på Hasseris Gymnasium havde AIG ca. 100 medlemmer fordelt på børnehold, mandlig og kvindelig idrætsgymnastik samt motionshold.

Gymnastikhallen ved Aalborg Stadion betød, at AIG’s medlemstal hurtigt blev flerdoblet. Hallen er indrettet til idrætsgymnastik for både elite og bredde og byder desuden på fine muligheder for motorisk grundtræning, hvilket førte til stor fremgang på småbørnsholdene. Disse hold har sammen med idrætsgymnastikbreddehold for børn fastholdt deres stærke position i foreningen.1994 blev hallen Team-DK elitecenter for mandlig idrætsgymnastik, og de fleste landsholdsgymnaster samledes i Aalborg. Siden er der sket en decentralisering, og AIG finansierer i dag selv en række kontraktansatte trænere for drenge- og pigetalenter.

I jubilæumsåret 2005 fik AIG efter nogle år helt uden klublokaler nogle virkelig anvendelige lokaler umiddelbart i forbindelse med hallen. Lokalerne er ikke store, men har været af stor værdi i det daglige og ved stævner.

I 2010 genstartede vi efter mange års pause kvindelig idrætsgymnastik. Det har ført til, at vi i dag står stærkt i både mandlig og kvindelig idrætsgymnastik. Vi arbejder efter en strategi, der er baseret på en bred årgangsbaseret talentudvikling, og som bygger på, at de bedste eliteresultater nås ved en langsom progression i træningsmængde og krav.

AIG har i dag 1277 medlemmer, der alle uanset alder og dygtighedsniveau glæder sig over gymnastikhallens muligheder for at blive udfordret i idrætsgymnastikkens fascinerende verden.